Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

lange rentevaste periode bij geld lenen populair

lange rentevaste periode bij geld lenen populair

De rente voor het geld lenen om een woning te kopen,  is weer langzaam aan het stijgen. Dat betekent dat veel potentiële huizenkopers zich eens achter de oren krabben en ervoor kiezen om het zekere voor het onzekere te nemen. De langere rentevaste periodes voor het lenen van geld in de vorm van een hypotheek zijn momenteel dan ook populair. Zo kiest een groot aantal huizenkopers ervoor om de hypotheekrente voor een periode van maar liefst twintig jaar vast te zetten. Ook een rentevaste periode van vijftien jaar is populair.

Overigens hebben de hypotheekverstrekkers het sinds de langzame stijging van de rente weer extra druk gekregen. De huizenmarkt is goed aangetrokken en dat was al lange tijd te merken, maar nu volgt er weer een grote toevloed van huizenkopers die ervoor kiezen om de rente lang vast te zetten. Het is bij de hypotheekverstrekkers in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar dan ook drukken geworden. Dat de rente langzaam aan het stijgen is, heeft ook tot gevolg dat nu sneller een besluit wordt genomen om een woning te kopen.

Het is natuurlijk niet aan te raden om overhaast een hypotheek af te sluiten alleen omdat de rente langzaam aan het stijgen is. Het kopen van een huis is niet niks en zeker niet als daarbij voor een lange periode een leenovereenkomst wordt aangegaan. Er wordt dan ook aan te raden om niet overhaast te werk te gaan als het gaat om een kopen van een huis en het daarbij afsluiten van een hypotheek.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.