Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lagere rente voor geld lenen bij sociale kredietbank

Lagere rente voor geld lenen bij sociale kredietbank

Den Haag heeft als eerste gemeente in Nederland laten weten dat de rente op het geld lenen bij de sociale kredietbank fors zal dalen. In plaats van dat er 11,5 procent rente wordt toegepast op de sociale kredieten, zal er met een rentepercentage van 2,3 procent rekenen worden gehouden. Er zijn meer gemeenten in Nederland die deze stap nemen, waarbij er sprake is van een lagere rente voor geld lenen bij de sociale kredietbank. Ook Den Bosch en Rotterdam zijn er mee bezig of de verlaging van de rente voor sociale kredieten doorgevoerd kan worden.

Een gemeentelijke kredietbank is vaak een laatste redmiddel voor consumenten met een laag inkomen al dan niet gecombineerd met schulden, waarbij het via de reguliere weg lastig is om geld te lenen. Er wordt weliswaar gesproken over een sociaal krediet dat door de gemeentelijke kredietbank wordt verstrekt, maar als er naar het rentepercentage wordt gekeken dat tussen 10 procent en 12 procent ligt dan is dat niet echt sociaal te noemen.

Verder is het ook zo dat het niet heel gemakkelijk is om bij de gemeentelijke kredietbank geld te lenen. Er komt veel meer bij kijken dan als er een lening aangevraagd wordt bij een bank. De gemeente hoeft zelf weinig te betalen voor het lenen van geld, maar brengen bij de consumenten met een laag inkomen tot nu toe een hoog rentetarief in rekening. Overigens zijn er gemeenten die niet eens sociale leningen verstrekken. Utrecht is daar een voorbeeld van, maar in deze gemeente kan bijvoorbeeld wel leenbijstand worden verkregen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.