Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Mobiel cadeau bij abonnement? Dan mogelijk minder geld lenen

Mobiel cadeau bij abonnement? Dan mogelijk minder geld lenen

De Autoriteit Financiële Markten heeft het nieuws naar buiten gebracht dat consumenten die na 1 mei 2017 een mobiele telefoon met abonnement aanschaft en problemen met geld lenen kunnen ontstaan. De problemen kunnen zich voordien indien er sprake is geweest van een korting op het toestel. Deze korting wordt namelijk bij het Bureau Krediet Registratie geregistreerd op het moment dat het om een bedrag van hoger dan 250 euro gaat.

De korting of het cadeau wordt dan namelijk gezien als een verkapte geldlenen en die moet geregistreerd worden. De combinatie van een mobiel met een abonnement, waarbij de prijs van het toestel in de maandelijkse rekening wordt verwerkt, kan als een krediet gezien worden. Er wordt namelijk niet in één keer voor het toestel betaald, maar in termijnen. Er is dan ook sprake van het kopen op afbetaling indien niet in één keer de volledige prijs van de waarde van het toestel door de consument wordt betaald.

De AFM vindt dat niet alleen de prijzen van losse toestellen,  maar ook die van de telefoons in combinatie met een abonnement duidelijker moet worden, zodat er beter een vergelijking kan worden gemaakt. Er dient dan ook een aparte vermelding van de kosten voor het toestel in de aanbieding te worden opgenomen, zodat het duidelijk is wat er tijdens het abonnement voor moet worden betaald. Daarnaast dient de totaalprijs eveneens inzichtelijk te worden voor de consumenten. Telefoonkrediet worden met ingang van 1 mei 2017 geregistreerd bij de BKR als het om een bedrag van meer dan 250 euro gaat. Het is dan mogelijk dat er afhankelijk van de rest van de financiële situatie minder geld geleend kan worden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.