Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studenten langer thuis door studiestelsel geld lenen

Studenten langer thuis door studiestelsel geld lenen

Uit een rapport van Centraal Bureau voor Statistiek dat vandaag is verschenen, blijkt dat studenten door het studiestelsel geld lenen langer thuis blijven wonen. De verhuiscijfers die door CBS zijn gebruikt, hebben betrekking op de periode juli tot oktober. Uit het rapport blijkt dat vooral negentienjarige studenten langer thuis blijven wonen.

Het studiestelsel waarbij er sprake is van geld lenen voor de studie zorgt ervoor dat jongeren de keuze maken om langer bij de ouders te blijven wonen. Er is sprake van een daling van 7 procent als er gekeken wordt naar de genoemde verhuisperiode in 2016 en in 2015. De daling is overigens al ingezet in het studiejaar 2014-20q5. Dat was namelijk het moment dat het nieuwe leenstelsel voor studiefinanciering is ingevoerd. De basisbeurs is vanaf die periode geen gift meer, maar wordt toegekend in de vorm van een lening.

Het kan zo zijn dat jongeren vooral op zoek gaan naar een studie dichtbij het ouderlijk huis, zodat de noodzaak er niet is om op kamers te gaan. De kamerhuur die tot in de honderden euro’s kan oplopen, kan op deze manier worden bespaard. Dit zou uiteraard een onwenselijke situatie zijn, want op deze manier worden studenten beperkt in hun keuze om een studie naar wens te kunnen doen. Overigens heeft de grootste groep jongeren die ervoor kiest om thuis te blijven wonen tijdens de studie een leeftijd van 17, 18 of 19 jaar. Als een hogere leeftijd wordt bereikt, wordt toch vaak wel de keuze gemaakt om uit huis te gaan.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.