Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Toename aantal hypotheekaanvragen in 2016

Toename aantal hypotheekaanvragen in 2016

Er is in 2016 een forse toename geweest van het aantal hypotheekaanvragen. In vergelijking met 2015 is er zelfs sprake van een toename van 21 procent. Dit blijkt uit de informatie van Hypotheken Data Netwerk (HDN). Overigens is de maand december een drukke maand geweest voor de hypotheekadviseurs en hypotheekverstrekkers. De maand ervoor nam de drukte al toe in verband met de verhogingen van de rente die door de hypotheekverstrekkers werden doorgevoerd.

Met ingang van januari 2017 zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd die onder meer betrekking hebben op het geld lenen voor het aankopen van een woning. Zo is er nu sprake van een maximale lening van 101 procent van de waarde van de woning. Dat was eerder nog 102 procent. Dat heeft tot gevolg dat potentiële kopers een groter deel uit eigen zak moeten betalen om een huis te kunnen kopen. Met ingang van volgend jaar wordt het percentage dat geleend kan worden voor een woning overigens vastgesteld op 100 procent. Verder is er een verandering op het gebied ten aanzien van het inkomen van de partner. Voor het geld lenen van een woning kan het inkomen van de partner vanaf 2017 voor 60 procent meetellen. Dat is 10 procent meer dan in 2016 het geval was.

Verder is er met betrekking tot de starterslening nog nieuws te melden dat deze in aangepaste vorm blijft voortbestaan. Naast de starterslening is er met ingang van dit jaar sprake van een zogenoemde combinatielening, van waaruit de verplichting aflossing voor de starterslening wordt betaald.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.