Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Aanscherping BKR registratie voor geld lenen

Aanscherping BKR registratie voor geld lenen

Bureau Krediet Registratie is de afgelopen tijd vaker in het nieuws geweest met de aanscherping van de regels. De regels worden nu nog wat scherper gesteld en dan met name ten aanzien van het schrappen van een registratie. BKR laat weten dat het schrappen van een registratie moeilijker is geworden, maar dat is vooral in het belang van de consument is. Met ingang van 1 februari is het zo dat een registratie die terecht is, nooit meer zal worden verwijderd.

Daarnaast is het zo dat vanaf nu alleen BKR zelf de mogelijkheid heeft om een onterechte registratie te verwijderen. De stichting zal alleen nog maar een onterechte registratie schrappen nadat er sprake is van een uitgebreide schriftelijke verklaring die door de kredietverstrekkers moet zijn opgesteld. Een verklaring van de consument zelf heeft dan geen waarde.

BKR is van mening dat op het moment dat er een terechte registratie door consumenten wordt geschrapt dat dit kan leiden tot het afsluiten van onverantwoordelijke leningen. De regels lijken bij BKR steeds scherper te worden. Eerder is al in het nieuws gekomen dat consumenten die meer dan 250 euro rood mogen staan op de eigen bankrekening er rekening mee moeten houden dat er sprake is van een BKR-registratie. Verder is het zo dat een smartphone die in combinatie met een abonnement wordt verkregen, maar waarvoor maandelijks moet worden afbetaald eveneens genoteerd wordt bij het BKR. Op deze manier wordt er aan de consumenten meer bescherming geboden om geen onverantwoorde leningen of kredieten af te sluiten.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.