Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geen reclame meer voor geld lenen met flitskrediet

Geen reclame meer voor geld lenen met flitskrediet

De Autoriteit Financiële Markten heeft bekendgemaakt dat er een reclameverbod komt voor geld lenen in de vorm van een flitskrediet. Er was eerder al een verbod op advertenties met betrekking tot verschillende beleggingsproducten, zoals onder meer turbo’s, coco’s CFD’s en warrants. Flitskredieten zijn nu aan deze lijst toegevoegd. Door middel van een flitskrediet geld lenen, betekent dat er sprake is van een relatief klein leenbedrag met een hele korte looptijd en waar een hoge kredietvergoeding tegenover staat. Overigens geldt het verbod eveneens voor kredieten die een langere looptijd kennen, waar een zeer hoge kredietvergoeding voor moet worden betaald.

Er wordt door de AFM al langer gewaarschuwd dat er sprake is van een risico voor de consument bij het afsluiten van een flitskrediet. Het zijn doorgaans vooral consumenten die in acute geldnood komen te zitten en om die reden een snelle lening afsluiten. Deze consumenten houden er vaak minder rekening mee dat er hoge kosten verbonden zijn aan de relatief kleine bedragen die geleend worden. Er is vaak sprake van het op agressieve wijze aanbieden van flitsleningen. Dat is niet alleen de AFM een doorn in het oog, maar ook andere toezichthouders in Europa. Er wordt door de AFM in de komende periode verder gekeken om het reclameverbod vormt te geven, waarbij er bij diverse marktpartijen advies zal worden gevraagd.

De opkomst van financiële producten die online worden aangeboden en in de basis een schadelijk karakter hebben, is onder meer het gevolg van de lage rente. Het reclameverbod biedt consumenten een betere bescherming.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.