Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Verschil rentemiddeling en oversluiten bij geld lenen

Verschil rentemiddeling en oversluiten bij geld lenen

Bij geld lenen in de vorm van een hypotheek kan er sprake zijn van rentemiddeling of van oversluiten om goedkoper uit te zijn. Er zijn verschillen tussen deze mogelijkheden en het is maar de vraag of de woningeigenaar altijd voordeliger uit is met een keuze tussen rentemiddeling of oversluiten. Indien er sprake is van het oversluiten van een hypotheek dan wordt er naar een lager rentetarief overgestapt. Het oversluiten kan zinvol zijn als er sprake is van een hoge hypotheekrente en er bij een andere bank of hypotheekverstrekker een voordeliger optie wordt aangeboden. Er moet echter wel altijd rekening gehouden worden met een boete die betaald moet worden op het moment dat de bestaande hypotheek wordt ingelost en er elders een nieuwe hypotheek wordt afgesloten.

Indien er sprake is van rentemiddeling dan wordt er naar het gemiddelde gekeken van de oude hypotheekrente en de nieuwe hypotheekrente. Ook in dit geval ziet de hypotheekverstrekker graag een compensatie tegemoet in verband met het missen van inkomsten. Er wordt namelijk minder rente betaald. Dre compensatie die dan aan de bank wordt verstrekt, krijgt vorm in een boeterente. Er zijn echter wel weer verschillen in de wijze waarop de boeterente vorm krijgt. Het boetegeld kan bij rentemiddeling namelijk over een lange periode worden verspreid, namelijk over de rentevaste periode die gekozen wordt. Er kan dan nog een opslag worden berekend of een bepaling van een boete van toepassing zijn  bij verkoop van de woning. Het is dan ook nog maar zeer de vraag of de rentemiddeling met de boeterente en eventuele andere bepaling terug kan worden verdiend.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.