Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Meevaller geld lenen bij aflopen rentevaste periode

Meevaller geld lenen bij aflopen rentevaste periode

Woningeigenaren die te maken krijgen met het aflopen van de rentevaste periode kunnen op een meevaller rekenen. De lagere rente levert namelijk een gemiddelde meevaller op van 150 euro op maandbasis. Het extra geld wordt doorgaans gebruikt om te sparen of om een deel van de hypotheek mee af te lossen. Dit blijkt uit een onderzoek dat op initiatief van het ministerie van Financiën is uitgevoerd door het platform Wijzer in Geldzaken.

Een derde van de huiseigenaren kiest er bij het aflopen van de rentevaste periode voor om de rente voor een periode van tien jaar vast te zetten. Ongeveer de helft van de woningeigenaren kiest voor tien jaar of langer bij het vastzetten van de rente. Twintig procent van de respondenten geeft aan over te stappen naar een andere hypotheekverstrekker om de hypotheek over te sluiten. Bijna 80 procent van de deelnemers aan het onderzoek heeft laten weten om de financiële meevaller in te zetten als extra aflossing of om het geld te sparen. Slechts een kleine groep kiest ervoor om het uit te geven.

Overigens wordt wel aangeraden om rekening te houden met de voorlopige belastingaangifte als er sprake is van hypotheekaftrek met een lagere rente. De voorlopige aanslag zal namelijk aangepast moeten worden op basis van de nieuwe rente. Indien dat wordt nagelaten, kan er rekening worden gehouden met een naheffing. Overigens lijkt de rentedaling op hypotheken tot een einde te zijn gekomen. Er zijn al meerdere banken die de hypotheekrente licht hebben verhoogd voor leningen met uiteenlopende looptijden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.