Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Advies hypotheek vaak vaag

Advies hypotheek vaak vaag

De Consumentenbond heeft een steekproef gehouden door mysteryshoppers in te zetten en daaruit blijkt dat het hypotheekadvies dat gegeven wordt vaak vaag is. Het is namelijk vaak niet duidelijk op welke manier de hypotheekadviseurs een vergelijking maken tussen de kredietverstrekkers. Zo is er een site die aangeeft alle hypotheekverstrekkers met elkaar te vergelijken, zodat altijd de laagste rente wordt geboden. Als er in de praktijk naar deze site gekeken wordt, zijn er slechts negen hypotheekaanbieders te vinden. Er wordt dan ook een klacht ingediend door de Consumentenbond tegen de betreffende site.

Ook de Rabobank is wat vaag ten aanzien van de informatie die verstrekt wordt. De bank meldt namelijk dat er advies gegeven kan worden over verzekeringen van andere aanbieders. De Consumentenbond laat echter weten dat de Rabobank alleen maar verzekeringen van Interpolis onder de aandacht brengt en dat is een dochterbedrijf. Het dienstverleningsdocument dat verplichting volgens de wet aan consumenten moet worden verstrekt, is in dit opzicht dan ook weinig waard.

In de praktijk kan het zelfs als vrij nutteloos worden beschouwd als de consument een dienstverleningsdocument ontvangt. Het is consumenten aan te raden om bij het afsluiten van een hypotheek, maar ook bij de keuze voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet goed alle mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Het is daarom zeker aan te raden om niet op het eerste advies af te gaan, maar even verder te kijken wat de mogelijkheden zijn. Het gaat er tenslotte om dat de beste hypotheek, lening of krediet wordt afgesloten die aansluit bij de persoonlijke situatie.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.