Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Consumenten hebben te veel boeterente betaald

Consumenten hebben te veel boeterente betaald

Huiseigenaren die extra geld hebben afgelost op de hypotheek of de keuze hebben gemaakt om de hypotheek naar een lagere rente over te sluiten, kunnen te veel kosten aan de hypotheekverstrekker hebben betaald. Uit een onderzoek van Autoriteit Financiële Markten blijkt namelijk dat er in veel situaties onterecht sprake is van te hoge kosten bij de consument in rekening zijn gebracht. Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder hypotheekaanbieders, pensioenfondsen en banken.

Het is overigens op dit moment niet duidelijk om hoeveel consumenten het gaat bij wie een te hoog bedrag aan boeterente in rekening is gebracht. Evenmin is het duidelijk wat de schade kan zijn. De aanbieders zelf melden dat de bedragen die te veel in rekening zijn gebracht sterk in hoogte variëren. Het gaat bijvoorbeeld om situaties waar enkele tientallen euro´s in rekening zijn gebracht. In andere gevallen gaat het om honderden euro´s, maar er zijn ook situaties, waarin er sprake is van te veel betaalde bedragen die op kunnen lopen tot wel duizenden euro´s.

Er volgt voor klanten die vanaf 14 juli 2016 te veel geld hebben betaald overigens een automatische compensatie van de hypotheekaanbieders. Er is nu een nieuwe leidraad van de AFM die door de hypotheekaanbieders moet worden gebruikt om een herberekening uit te voeren van de boeterentes die bij de consumenten in rekening is gebracht. Overigens heeft de AFM niet laten weten om welke hypotheekaanbieders het gaat die te hoge bedragen in rekening hebben gebracht. De consumenten krijg in elk geval automatisch een compensatie voor de te veel betaalde boeterente.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.