Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Korte break voor mensen met grote schulden

Korte break voor mensen met grote schulden

Geld lenen voor consumptieve uitgaven kan mensen in de financiële problemen brengen net als dat deze kunnen ontstaan als vaste lasten of andere rekening niet voldaan worden. Er zijn in Nederland veel mensen met grote schulden die al dan niet zijn ontstaan door te veel geld te lenen in verhouding tot het inkomen. Het is vaak lastig voor deze groep om uit de schuldensituatie te komen en bovendien is er doorgaans sprake van meerdere schuldeisers die geld vorderen. Nu heeft staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken bekendgemaakt dat met ingang van 1 april een adempauze mogelijk is voor mensen die met grote schulden te kampen hebben. Tijdens deze korte break mogen schuldeisers geen geld eisen of spullen van de schuldenaren in beslag nemen.

Met ingang van 1 april worden consumenten die al in een traject zitten van schuldhulpverlening of op een andere manier begeleid worden en waarbij geen uitzicht is op het uit de schulden komen in de gelegenheid gesteld even rust te nemen. Deze periode duurt overigens maximaal een half jaar. Er wordt formeel gezien gesproken over een wettelijk moratorium. Door de stroom van maatregelen tijdelijk stil te zetten, kan de schuldenaar de kans krijgen om met begeleiding via de schuldhulpverlening de financiële zaken beter op een rijtje te zetten. Er wordt daardoor een betere mogelijkheid geboden om de schuldensituatie onder controle te krijgen. Uiteraard kan de tijd benut worden om goede afspraken over het terugbetalen van de schuld te maken. Het staat buiten kijf dat de schuldenaar er alles aandoet om de schuld af te betalen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.