Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Maximale leennorm eigen huis daalt verder

Maximale leennorm eigen huis daalt verder

Consumenten die op zoek zijn naar een koopwoning kunnen steeds minder geld lenen en dienen meer geld uit eigen zak te betalen. De hypotheeknorm is in stappen verlaagd en dat betekent dat de maximale leennorm met ingang van 1 januari 2018 verder daalt. Vanaf volgend jaar is het de kopers van een woning alleen nog maar toegestaan om een hypotheek te nemen van de waarde van de woning. Er kan dan uitsluitend 100 procent geleend worden en niet meer. Dijsselbloem is van mening dat de norm nog verder naar beneden moet, maar is ook van mening dat er wat gedaan moet worden aan het middensegment op de huurmarkt. Het wordt anders voor starters heel erg lastig om te huren en geld te sparen om in een eigen huis te steken.

Klaas Knot heeft in de functie van centrale bankier laten weten dat het in de toekomst voor huizenkopers alleen nog mogelijk moet zijn om 90 procent van de waarde van het huis te kunnen lenen. Dijsselbloem heeft zich niet uitgelaten over hoe hoog de maximale leennorm uiteindelijk moet worden, maar heeft wel laten weten voor wat betreft het percentage aan de kant van Knot te zitten. Overigens is het aantal aanvragen voor een nieuwe hypotheek in de maand februari verder opgelopen. Dat komt onder meer doordat er sprake is van een rentstijging die bij meerdere hypotheekaanbieders is doorgevoerd. In de afgelopen periode. Er is nu nog sprake van een aanhoudende groei van huisverkopen en opmerkelijk is ook de langere rentevaste periode waar tegenwoordig vaker voor wordt gekozen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.