Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Aflosproblemen voor studenten die geld lenen

Aflosproblemen voor studenten die geld lenen

Er is sprake van een toenemend probleem als het gaat om studenten die geld lenen en die dat vervolgens na afloop van de studie weer moeten aflossen. Er zijn in totaal namelijk ongeveer honderdduizend studenten die te maken hebben met aflosproblemen van de opgebouwde studieschuld. Het inkomen van deze groep is vaak te laag om te kunnen voldoen aan de verplichting van het aflossen. Als er naar 2015 wordt gekeken, ging het om 13 procent van degenen die een terugbetalingsverplichting hebben. Dat percentage komt neer op ongeveer negentigduizend personen. Het afgelopen jaar is het aantal uitgekomen op ongeveer honderdduizend personen en dat is een aardige stijging.

Studenten die nog onder het vorige leenregime vallen, dienen binnen een periode van vijftien jaar de opgebouwde studieschuld terugbetalen. Mocht dat niet lukken in die periode als gevolg van een te laag inkomen dan kan de restschuld kwijtgescholden worden. DUO heeft laten weten dat er steeds hogere bedragen worden geleend door studenten. Dat komt onder meer door de invoering van het leenstelstel, waarbij de basisbeurs voor iedereen een lening is geworden. De oud-studenten hebben bovendien een mindere inkomenspositie als gevolg van de economische crisis van de afgelopen jaar. Er is dan ook een verklaring voor de aflosproblemen van een grote groep studenten, maar de situatie wordt toch ook zorgelijk gevonden. Studenten zijn ieder jaar meer geld kwijt aan het volgen van een studie. Ondanks dat er gunstige leenvoorwaarden zijn voor studenten levert het geld lenen en de aflossingsverplichting die daaruit ontstaat toch voor een grote groep nog problemen op.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.