Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

AFM slaat alarm voor geld lenen bij buitenlandse partijen

AFM slaat alarm voor geld lenen bij buitenlandse partijen

De Autoriteit Financiële Markten heeft een waarschuwing doen uitgaan aan consumenten met betrekking tot het geld lenen bij buitenlandse partijen. In Nederland zijn er tegenwoordig strenge regels voor flitskredieten, maar naar nu is gebleken, zijn er in het buitenland partijen die via internetadvertenties consumenten benaderen om geld te lenen. Het gaat overigens niet alleen over geld lenen waarvoor de waarschuwing is bestemd. Ook internetadvertenties over beleggen, waarbij aantrekkelijke rendementen worden voorspeld, zijn een doorn in het oog van de AFM.

Er zijn in het buitenland veel aanbieders actief op het gebied van flitskredieten en beleggingsproducten die als zeer risicovol kunnen worden beschouwd. AFM laat weten dat het gaat om professionele bedrijven die veel expertise hebben op het gebied van technieken die op online data zijn gebaseerd om consumenten te verleiden. Het is in elk geval niet verstandig om met dergelijke partijen in zee te gaan. Op het gebied van geld lenen, kunnen torenhoge rentes in rekening worden gebracht. Als het gaat om beleggingen ziet de consument er uiteindelijk weinig van terug.

Overigens zijn er meerdere illegale kredietaanbieders actief in Nederland die niet over een vergunning beschikken. In de maand maart heeft de AFM nog een waarschuwing doen uitgaan voor websites die leningen verstrekken zonder daarvoor over de benodigde vergunning te beschikken. Het ging hier op Neptunebank.com en Loansyndicate.net. Het is altijd verstandig voor consumenten die geld willen lenen om dat bij betrouwbare partijen te doen die over een benodigde vergunning daarvoor beschikken en niet in zee te gaan met partijen die geen vergunning hebben.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.