Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Banken stunten met rente voor hypotheek

Banken stunten met rente voor hypotheek

De hypotheekrente leek voorzichtig weer een stijging in te zetten, maar nu hebben de vier grote banken in Nederland besloten om met de rente op de hypotheek te gaan stunten. Er wordt namelijk verwacht dat er in het voorjaar extra veel aanvragen voor een hypotheek komen en met een renteverlaging wordt daarop ingespeeld. Zowel de Rabobank als ABN Amro, ING en SNS Bank hebben een verlaging van de rente op de hypotheek aangekondigd. Het gaat hierbij om geldlening met een rentevaste periode van tien jaar.

Aangezien de rente op de kapitaalmarkt niet stijgt, hebben banken de mogelijkheid om met de hypotheekrentes te stunten. De verhoging van de rente zet niet door doordat er spanning is in de wereld met betrekking tot landen als Noord-Korea en Syrië. Voor degene die nu nog een huis willen kopen, is de lage rente voor het geld lenen uiteraard goed nieuws. Aan de andere kant is het echter ook zo dat de stijging van de huizenprijzen nog niet is doorbroken. Een andere reden voor banken om met de hypotheekrente te stunten, is door andere concurrerende factoren.

Naast de banken zijn er namelijk ook andere partijen actief op de hypotheekmarkt. Daarbij kan er onder meer gedacht worden aan verzekeraars en aan pensioenfondsen die de financiering over de grens regelen. Het marktaandeel van de banken is nu weer boven 50 procent uitgekomen, maar een paar maanden eerder lag de grens nog beneden 50 procent. Overigens is maart een geweldige maand geweest voor wat betreft de verkoop van huizen en aanvragen van hypotheken.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.