Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Actie voor compenseren onterechte risico opslag

Actie voor compenseren onterechte risico opslag

Woningeigenaren die voor de financiering van een huis voor geld lenen in de vorm van een spaarhypotheek hebben gekozen en daarbij onterecht te veel rente hebben betaald, dienen daarvoor gecompenseerd te worden. Dat is des telling die Stichting Woekerrente heeft ingenomen en om die reden een actie is begonnen. Woningeigenaren kunnen zicht bij de actie van de stichting aansluiten. Banken brengen een risico-opslag in de vorm van extra rente in rekening op het moment dat de waarde van de woning minder is dan het bedrag van de hypotheek.

 Indien er sprake is van een spaarhypotheek is er een spaarpot beschikbaar, zodat het risico van het niet kunnen betalen van de hypotheek steeds kleiner wordt naarmate de spaarpot meer gevuld raakt. Het risico voor de bank wordt dan minder, maar de risico-opslag blijft gewoon in stand op het moment dat de rentevaste periode voor verlenging in aanmerking komt.

Er zijn in elk geval vijf hypotheekverstrekkers die risico-opslag blijven doorberekenen. Dat zijn SNS, Obvion, Delta Lloyd, ING en Achmea. De actie van de Stichting Woekerrente is erop gericht dat deze hypotheekverstrekkers het beleid aanpassen en dat klanten die van het beleid de dupe zijn geworden hiervoor een compensatie ontvangen.

Er wordt door de stichting eerst gekeken of het via onderhandelingen met de hypotheekverstrekkers mogelijk is om de situatie op te lossen. Mocht er via de onderhandelingen geen oplossing komen, kan de stichting een juridische procedure starten om de hypotheekverstrekkers via de gerechtelijke weg te dwingen een compensatie te verstrekken en het beleid aan te passen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.