Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Fiscaal voordelige lening voor restschuld moet blijven

Fiscaal voordelige lening voor restschuld moet blijven

Vereniging Eigen Huis pleit samen met de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs en De Hypotheekshop voor het behoud van de fiscaal voordelige lening voor de restschuld. Deze regeling is in 2012 tot stand gekomen tijdens de crisis, maar het einde ervan is in zicht. Nu willen de genoemde organisaties dat deze regeling behouden blijft. De restschuldregeling voorkomt namelijk dat woningeigenaren met een huis onder water niet kunnen verhuizen in verband met de restschuld die na de verkoop blijft bestaan.

Er zijn in de afgelopen jaren een groot aantal huizen onder water komen te staan. Dit houdt in dat de schuld van de hypotheek groter is dan de waarde van de woning. Er is inmiddels sprake van een aantrekkende woningmarkt, maar er staan nog altijd veel woningen onder water. Vereniging Eigen Huis gaat zelfs uit van 340.000 huizen waarvan de waarde lager is dan de hypotheek. Hierdoor kunnen deze eigenaren niet verhuizen in verband met het ontstaan van een restschuld.

De regeling voorziet erin dat verkopers extra geld kunnen lenen voor de restschuld die na verkoop ontstaat. Bovendien is de regeling fiscaal aantrekkelijk, want de rente op het extra geld dat geleend wordt kan in de navolgende vijftien jaren als aftrekpost worden opgevoerd bij de inkomstenbelasting. Bij het aflopen van de fiscaal voordelige lening voor de restschuld leidt dat tot hogere kosten voor de woningeigenaren die verhuizen en met een restschuld blijven zitten. Overigens is het bekend dat degene die in 2008 een woning gekocht hebben het meeste last van de crisis hebben gehad.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.