Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Verwachtingen lage hypotheekrente goed voor woningmarkt

Verwachtingen lage hypotheekrente goed voor woningmarkt

Het vertrouwen in de woningmarkt is nog altijd groot bij de consumenten. Dat komt doordat er sprake is van een verwachting dat de rente op hypotheken nog een lange tijd laag blijft. Verder zijn er steeds minder woningeigenaren die te maken hebben met een huis dat onder water staat. Ongeveer 6 procent van de woningbezitters vermoedt dat de eigen woning nog onder water staat. Dat houdt in dat er een restschuld overblijft als het huis op dit moment wordt verkocht doordat de hypotheek hoger is in vergelijking met de waarde van het huis.

Uit een onderzoek van ING is gebleken dat huizenbezitters nog niet eerder zo positief zijn geweest ten aanzien van de kansen om de eigen woning te verkopen. Ook is het algemene vertrouwen in de woningmarkt verder omhoog gegaan, zoals uit het onderzoek is gebleken. Meer dan 45 procent van de consumenten boven 40 jaar heeft het plan om geld uit de eigen woning te halen om daarbij de eigen kinderen ondersteuning te bieden bij de aanschaf van een huis of om een andere reden. Bijvoorbeeld om het geld als aanvulling op het pensioen te gebruiken. Of om zorg in te kopen op momenten dat het nodig is, maar ook om een verbouwing mee te kunnen betalen.

Op dit moment zijn daar volgens ING nog maar weinig opties voor beschikbaar. Overigens blijkt ook dat starters al flink geld aan het sparen zijn om de aanschaf van een woning te kunnen realiseren, waarbij zelf een bedrag wordt ingelegd en waarbij voor de rest geld lenen aan de orde is.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.