Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Kinderen leren thuis weinig over geld lenen

Kinderen leren thuis weinig over geld lenen

Er wordt thuis weinig aandacht besteed door ouders aan kinderen over het lenen van geld. De financiële opvoeding gaat vooral over sparen. Daarover wordt namelijk door driekwart van de ouders gesproken met de kinderen. Een kleine aantal praat over het lenen van geld en over het uitlenen van geld. Dit is uit een onderzoek gebleken dat door RegioBank is uitgevoerd. Het onderzoek was gericht op het sentiment ten aanzien van financiële opvoeding en zakgeld.

Aan het onderzoek hebben ouders meegedaan die kinderen hebben in de leeftijd van 10 tot 13 jaar. In deze leeftijdscategorie vinden er veranderingen plaats met bijvoorbeeld naar de middelbare school gaan. Verder komen deze kinderen in verleiding door het zakgeld bijvoorbeeld te besteden aan snoep en frisdrank. Ook komen de kinderen in deze leeftijd vaak voor het eerst in de verleiding om geld te lenen of uit te lenen. Een meerderheid van de ouders heeft laten weten om kinderen met zakgeld te leren omgaan.

Een minderheid doet dat echter niet, zodat er nog altijd kinderen zijn die niet van jongs af aan leren om met geld om te gaan. Nederlandse kinderen scoren slecht als het gaat om de financiële kennis. Dit is gebleken uit een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Het ontbreekt kinderen volgens de OESO aan vaardigheden en kennis om de juiste beslissingen te nemen als het gaat om financiële zaken. Het is natuurlijk belangrijk voor ouders en kinderen dat er tijdens de opvoeding ook aandacht wordt besteed aan de financiële educatie. Dat kan later problemen voorkomen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.