Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Signaal einde lage rente geld lenen in hypotheekvorm

Signaal einde lage rente geld lenen in hypotheekvorm

Het lenen van geld voor het kopen van een huis is momenteel nog heel voordelig. De rente staat namelijk nog altijd laag voor het afsluiten van een hypotheek. Er is echter een zwak signaal gezien dat het erop doet lijken dat er een einde komt aan de lage rente bij geld lenen in hypotheekvorm. De markt voor hypotheken lijkt in een kramp te zijn geschoten met een oververhitte huizenmarkt. Op basis van het zwakke signaal dat er een einde lijkt te komen aan de lage hypotheekrente zorgde er in de maand juli al voor dat er ineens een enorme stijging was van het aantal aanvragen voor een hypotheek. In een week tijd is het aantal aanvragen voor een hypotheek namelijk gestegen met 40 procent.

De experts vinden dat een gevaarlijke uitkomst en onverstandig van de potentiële huizenkopers die zich vermoedelijk door angst laten lijden om straks met een hogere rente een hypotheek te moeten afsluiten. Door de snelle stijging van hypotheekaanvragen is het ook nog zo dat het aanbod op de woningmarkt nog eerder op lijkt te raken. De huizenmarkt is oververhit en dat leidt bovendien ook nog tot situaties dat mensen sneller beslissen een huis al dan niet te nemen en daarbij niet altijd een ontbindende voorwaarde voor het rondkrijgen van de financiering opnemen. Dat aantal is namelijk eveneens stijgende om maar zo snel mogelijk een huis te kunnen kopen. De ECB heeft in de afgelopen periode herhaaldelijk signalen naar buiten gebracht dat het opkoopprogramma mogelijk verder wordt afgebouwd.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.