Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor huis even weer duurder geworden

Geld lenen voor huis even weer duurder geworden

Het is een jaar geleden dat de hypotheekrente boven de 2 procent is uitgekomen, maar nu is deze grens weer gepasseerd. Dat betekent dat het geld lenen voor een huis weer duurder is geworden. Het gemiddelde komt uit op 2,01 procent hypotheekrente als er gekeken wordt naar een rentevaste periode van 10 jaar met Nationale Hypotheek Garantie. In mei 2016 is deze hypotheekrente voor de genoemde periode voor het laatst boven de 2 procent uitgekomen. In de voorgaande weken hebben banken en andere hypotheekverstrekkers ervoor gekozen om het tarief van de hypotheekrente te verhogen. Er zijn bovendien geldverstrekkers die meerdere keren de tarieven hebben verhoogd.

De verhoging van de hypotheekrente heeft tot een kortstondige run op hypotheken geleid. Dat de rente is verhoogd, komt onder meer doordat de geldmarkt zich voorbereidde op de mogelijkheid dat de Europese Centrale Bank weer een normaal monetair beleid gaat voeren. De aankondiging hiervan is echter uitgebleven en dat leidt weer tot andere verwachtingen ten aanzien van de rente. Er wordt namelijk verwacht dat de rente voor een rentevaste periode van 10 jaar op korte termijn weer daalt onder de 2 procent. Er zijn al geluiden bekend dat de eerste geldverstrekkers de stap nemen om de rente weer onder de 2 procent te brengen. Het is dan ook gebleven bij een kortstondige run op hypotheken nu blijkt dat de rente vermoedelijk weer beneden de 2 procent uitkomt. Overigens gaat het nog altijd uitstekend op de woningmarkt ook al wordt het voor starters wat lastiger in verband met de stijgende huizenprijzen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.