Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Zonder geld lenen huis kopen populair

Zonder geld lenen huis kopen populair

De meerderheid van de consumenten die in Nederland een huis koopt, sluit een financiering af in de vorm van een hypotheek. Er is echter sprake van een toenemende populariteit als het gaat om het kopen van een woning zonder daarvoor geld te lenen. Huizenkopers die de financiële mogelijkheid hebben, maken steeds vaker de keuze om geen hypotheek af te sluiten bij de aanschaf van een huis. In het afgelopen jaar is het zelfs zo dat een derde van de appartementen zonder hypotheek is aangeschaft. Dat houdt in dat het volledige bedrag van de koopprijs contact is afgetikt. Onder de zeventigplussers is het aandeel dat ervoor kiest om geen geld te lenen voor de aankoop van een woning nog populairder.

In 2016 koos namelijk de helft van deze groep ervoor om niet bij de bank langs te gaan om geld te lenen, maar om de aangekochte woning direct af te rekenen. Het blijkt dat in de grotere steden, zoals Den Haag, Amsterdam en Rotterdam 25 procent van de woningen zonder hypotheek zijn aangeschaft. In andere steden, waar veel studenten wonen, zoals in Maastricht, Groningen en Delft gaat het om een derde van de huizenlopers die zonder geld lenen een huis gekocht hebben. Dit blijkt uit de gegevens van het kadaster die de cijfers gepubliceerd heeft die weer voortkomen uit een onderzoek dat gedaan is naar de kopers zonder hypotheek. Zonder geld lenen een huis kopen blijkt dus populairder te worden en er zijn dan ook steeds meer mensen zonder een hypotheek.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.