Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Mogelijk weer daling hypotheekrente in najaar

Mogelijk weer daling hypotheekrente in najaar

Er leek voorzichtig een einde te zijn gekomen aan de daling van rente op geld lenen voor de financiering van een eigen woning, maar in het najaar wordt toch mogelijk weer een daling van de hypotheekrente verwacht. De verwachte daling van de hypotheekrente in het najaar wordt gebaseerd op de ontwikkelingen die zich op de kapitaalmarkten voordoen. De Europese Centrale Bank heeft al meerdere jaren een beleid dat zich richt op het stimuleren van de inflatie en economie van de eurozone. De rentes zijn eerder dit jaar wat omhoog geklommen doordat er gespeculeerd werd dat er sprake zou zijn van het beperken van de steunmaatregelen. Het is nu echter niet de verwachting dat de steunmaatregelen op een korte termijn worden afgebouwd.

De daling van de marktrente is overigens voor een aantal banken al weer een aanleiding om te beginnen met een beperkte verlaging van de tarieven van hypotheekrente. Met het einde van de zomervakantie in zicht wordt dan ook verwacht dat er meer banken volgen die weer met een verlaging van de rente op geld lenen komen voor het kopen van een huis. De woningmarkt is overigens gespannen met een aanbod dat steeds kleiner wordt en de vraagprijzen die steeds hoger uitkomen. Het is al gebruikelijk aan het worden dat er een vraagprijs wordt neergezet die als een zogenoemde vanaf prijs gehanteerd wordt. De potentiële huizenkopers kunnen dan een bod doen dat boven de vraagprijs ligt, waardoor woningeigenaren een goede prijs voor hun huis kunnen krijgen. De rente wordt wellicht weer lager, maar de huizenprijzen blijven stijgen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.