Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Langere rentevaste periode bij geld lenen in trek

Langere rentevaste periode bij geld lenen in trek

Nu er een einde is gekomen aan de daling van de rente op geld lenen, zijn meer consumenten geneigd voor een langere rentevaste periode te kiezen. Er lijkt namelijk nu echt na vijf jaar sprake te zijn van stabilisering van de rente op hypotheken. Vanaf de herfst van vorig jaar is het gemiddelde rentepercentage 2,4 procent voor nieuw afgesloten hypotheken. Dat percentage wordt als gemiddelde genoemd door De Nederlandsche Bank.

Kopers van huizen hebben ook het vermoeden dat de rente op geld lenen op korte termijn verder zal oplopen. Daarop wordt geanticipeerd door vooral voor een langere rentevaste periode te kiezen. Dat geeft dan ook zekerheid gedurende een lange periode. In meer dan 75 procent van de situaties, waarin een hypotheek wordt afgesloten, kiest de koper voor een rentevaste periode die in elk geval meer dan vijf jaar bedraagt. Dat was eerder nog ongeveer de helft van het aantal kopers dat een hypotheek afsloot. Dit heeft overigens ook tot gevolg dat het gemiddelde op dit moment niet verder naar beneden gaat.

Bij een langere rentevaste periode is het namelijk zo dat de rente hoger is in vergelijking met een korte rentevaste periode. Er wordt dus op dit moment voor meer zekerheid gekozen, want als de rente de komende jaren wel weer oploopt dan worden de kopers met een korte rentevaste periode geconfronteerd met een hogere rente. Afgelopen maand werd nog bekendgemaakt dat de rente met een rentevaste periode van 10 jaar boven de 2 procent is uitgestegen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.