Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor huis voor ouderen lastig

Geld lenen voor huis voor ouderen lastig

Het is voor ouderen lastig om geld te lenen om bijvoorbeeld een woning te laten verbouwen. Of om naar een andere woning te verhuizen, waarvoor een nieuwe hypotheek moet worden afgesloten. Het komt namelijk regelmatig voor dat aan ouderen geen lening of hypotheek wordt verstrekt, zodat de mogelijkheden worden beperkt. Er zijn zelfs voorbeelden waarbij het ophogen van de hypotheek voor lagere maandlasten zorgt door de lage rente, maar waarbij de aanvrager toch nul op het rekest kreeg. Het ging hierbij om een krediet dat nog net niet een derde van de waarde van de woning bedroeg. Zo zijn er tal van voorbeelden, waarbij voor ouderen de deur gesloten blijft. De afwijzing werd gedaan omdat het pensioeninkomen van de aanvrager niet in verhouding stond tot het hypotheekbedrag.

Er zijn meerdere van dat soort situaties, waarbij de oudere in principe prima in staat is om aan de betalingsverplichting te voldoen, maar waarbij er toch geen hypotheek wordt verstrekt. Het gaat zelfs heel vaak om maar kleine hypotheekbedragen van bijvoorbeeld 40 procent van de waarde van het huis. Omgerekend gaat het dan om maandlasten van nog geen 200 euro en een periode van renteaftrek van 15 jaar. De overheid heeft regels opgesteld voor het verstrekken van hypotheken en kredieten, waarbij het financiële plaatje helemaal kloppend dient te zijn. Het inkomen van de aanvrager in combinatie met de waarde van het huis zijn echter voor de bank de twee belangrijkste aspecten. Het toekomstig inkomen moet worden meegewogen op het moment dat de aanvrager minder dan 10 jaar van het pensioen afzit.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.