Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Premie voor NHG te hoog volgens VEH

Premie voor NHG te hoog volgens VEH

Vereniging Eigen Huis is van mening dat de premie die voor het verkrijgen van een hypotheek met NHG te hoog is. Op dit moment bedraagt de premie voor het geld lenen met Nationale Hypotheek Garantie 1 procent en VEH vindt dat deze premie omlaag moet. Er is een brief naar het kabinet uitgegaan en daarin staat vermeld dat er genoeg geld beschikbaar is om met ingang van 2018 de premie naar beneden te brengen. Er is volgens de VEH meer dan genoeg ruimte om de premie te verlagen. Er is namelijk sprake van een reserve die in verhouding tot de risico´s daartoe ruimte biedt. Het vermogen in het waarborgfonds is fors gestegen in een periode van tien jaar tijd.

Het bedrag is namelijk gegroeid tot meer dan een miljard euro. De inkomsten van de premie zijn daar debet aan in combinatie met de toename van het aantal hypotheken die verstrekt zijn met Nationale Hypotheek Garantie. Het verzekerd risico is bovendien gedaald naar een bedrag van 9 miljard euro in het afgelopen jaar. Dat is te danken aan de aantrekkende woningmarkt en economie. In verband met de hoge premie voor een hypotheek met NHG wordt tegenwoordig vaak aan starters aangeraden om af te zien van deze optie. Dat is in principe een ontwikkeling die risico´s met zich meebrengt, want de borg biedt in vele situaties uitkomst. Het is overigens voor kopers van woningen gemakkelijker om een hypotheek met NHG af te sluiten. De risico´s bij wanbetaling worden namelijk afgedekt. Daarnaast is er sprake van een rentevoordeel.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.