Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Rente vastzetten bij geld lenen voor lange tijd voordelig

Rente vastzetten bij geld lenen voor lange tijd voordelig

Het is steeds voordeliger om de rente bij geld lenen voor het kopen van een huis voor een hele lange periode vast te zetten. De rente op hypotheken met een rentevaste periode voor dertig jaar is namelijk naar een magische grens gezakt. De Hypotheekshop heeft laten weten dat het gemiddelde tarief voor de rentevaste periode van dertig jaar naar een percentage van 3,06 procent is gedaald. Er zijn zelfs aanbieders van hypotheken die met een nog lager percentage van 2,6 procent stunten voor de rente met een rentevaste periode van dertig jaar. De rente op de kapitaalmarkt is weer naar beneden gegaan en dat zorgt ervoor dat de langlopende rentes op hypotheken eveneens dalen.

Overigens zijn de rentes voor de hypotheken met een kortere rentevaste periode in verhouding op dit moment wat hoger. Er is nog maar weinig verschil tussen de rentevaste periodes van bijvoorbeeld tien, twintig en dertig jaar als het gaat om de maandlasten. Dat verschil bedraagt vaak maar enkele tientallen euro’s. Het is altijd aan te raden om naar de eigen individuele situatie te kijken bij het bepalen van de duur van de rentevaste periode. Een hypotheekadviseur kan hierbij van dienst zijn. Kopers van woningen die een hypotheek afsluiten, worden er namelijk op gewezen dat het niet altijd standaard de beste optie is om voor een hypotheek met een rente te kiezen, waarbij er sprake is van een rentevaste periode van dertig jaar. Wie plannen heeft om binnen een aantal jaren weer te verhuizen, kan bijvoorbeeld ook overwegen een kortere rentevaste periode te nemen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.