Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studenten lenen geld van overheid om te sparen

Studenten lenen geld van overheid om te sparen

Sinds de invoering van het nieuwe leenstelsel voor studenten zijn er steeds meer studenten die geld lenen van de overheid om te sparen. Het geleende geld wordt opzij gezet voor zover het niet nodig is om daarmee in het eigen onderhoud te voorzien. Er wordt dus meer geleend bij de Dienst Uitvoering Onderwijs dan er daadwerkelijk nodig is. Het gaat hierbij om meer dan de helft van de studenten. Het Nibud heeft een onderzoek uitgevoerd en daaruit komt de reden naar voren dat studenten meer geld lenen dan nodig is. Zo wordt het geld onder meer gespaard om na afloop van de studie een potje achter de hand te hebben. Verder wordt als reden aangevoerd dat het geleende geld later gebruikt kan worden om een huis te kopen.

Ook belangrijk is dat de rente bij DUO heel laag is. Ook interessant is dat meer dan de helft van de studenten nog thuis woont. Het gaat hier om een percentage van 56% en dat is in vergelijking met 2015 een aardige stijging. In 2015 woonde namelijk 39% van de studenten nog thuis. Sinds de invoering van het leenstelsel leent tegenwoordig ongeveer 62% van de studenten in het eerste en tweede jaar geld bij DUO. Dat percentage lag in 2015 nog op 30%. Verder voorzien ouders ook steeds vaker in het verstrekken van extra geld aan hun kinderen die studeren. Opvallend is ook dat er niet meer studenten zijn gaan werken, maar de studenten die werken, doen dat ook vaker en meer.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.