Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

100 procent van marktwaarde lenen vanaf 2018

100 procent van marktwaarde lenen vanaf 2018

De regels voor het lenen van geld voor de aankoop van een woning zijn de afgelopen jaren nogal onderhevig geweest aan veranderingen. Ook voor het jaar 2018 staat er weer een verandering op het programma. Met ingang van 1 januari is het namelijk niet meer mogelijk om meer geld te lenen voor het financieren van de woning dan de marktwaarde. Dat betekent dat kopers van een woning zelf geld moeten investeren die betrekking hebben op de kosten van de aankoop. Daarbij kan er onder meer worden gedacht aan makelaarskosten, maar ook aan kosten voor advies om een hypotheek te verkrijgen. In 2012 was het nog mogelijk om tot maximaal 106 procent te lenen en dat is in de jaren erna al afgebouwd om in 2018 op 100 procent uit te komen.

Er gaat nog meer veranderen op het gebied van hypotheken, want met ingang van het nieuwe jaar kunnen stellen weer wat meer lenen. Uiteraard moet het inkomen dat wel toelaten. Om de maximale hypotheek te kunnen betalen is het niet mogelijk om beide inkomens volledig mee te laten tellen. Op dit moment mag het inkomen van de partner voor 60 procent meetellen, maar dat verandert per 1 januari 2018. Vanaf dat moment is het mogelijk om het inkomen van de partner voor 70 procent mee te tellen om een hypotheek te verkrijgen. Overigens zijn er voor de toekomst nog meer veranderingen die betrekking hebben op de hypotheek en dan gaat het vooral om de beperking van de hypotheekrenteaftrek.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.