Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Experts verwachten einde aan daling hypotheekrente

Experts verwachten einde aan daling hypotheekrente

Er zijn experts die verwachten dat er een einde komt aan de lage hypotheekrente. Als deze verwachting uitkomt, betekent dat er bij het geld lenen voor de aanschaf van een huis hogere kosten komen. De hypotheekrente bevindt zich al een aardige tijd op een bijzonder laag niveau en dat is onder meer het gevolg van het monetaire beleid dat door de Europese Centrale Bank gevoerd wordt. Het gaat in Europe nu weer beter met de economie en er wordt dan ook verwacht dat er op korte termijn sprake zal zijn van het afbouwen van het opkoopprogramma van staatsleningen. In Amerika wordt in oktober al gestart met de afbouw van de bankbalans, zoals is gemeld door de Fed.

Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat de rente op de kapitaalmarkt gaat stijgen. Dat heeft dan weer invloed op de stand van de rente van de hypotheek. Als de hypotheekrente weer gaat stijgen dan heeft dat vervolgens weer invloed op de woningmarkt. Het bedrag dat geleend kan worden, zal dan lager uitvallen. Dat heeft onder meer invloed op de starters op de woningmarkt. Deze groep kan dan minder geld lenen en de maandlasten worden in verhouding weer hoger. Op het moment dat er minder geld geleend kan worden voor het kopen van een huis, komen de prijzen van de woningen weer onder druk te staan. Er bestaat vooral in de regio´s waar de prijzen van huizen nog niet helemaal op het oude niveau zijn kans op een prijsdaling. Er is altijd een verband tussen de woningprijs en de leencapaciteit.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.