Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Versobering aftrek hypotheekrente

Versobering aftrek hypotheekrente

Het aanstaande kabinet Rutte III is van plan om de aftrek van de hypotheekrente sneller te versoberen. Het is de bedoeling om vanaf het jaar 2020 het fiscale voordelen naar 36,9% te brengen. Het maximale belastingpercentage gaat daarmee omlaag. Het is de bedoeling dat de hypotheekaftrek voor wat betreft de rente in vier stappen wordt verminderd totdat het laagste belastingtarief is bereikt. Bij iedere stap gaat het om 3% per jaar. Er is echter ook sprake van een tegenmaatregel om het financiële nadeel te beperken. Het is namelijk zo dat er een verlaging van het eigenwoningforfait wordt ingevoerd. Dat is WOZ-waarde die opgeteld wordt bij het inkomen en waarvan een percentage als belasting moet worden betaald. Dit heeft dan als doel om de maatregelen budgetneutraal te maken.

Er is eerder door het kabinet Rutte II ook al een versobering doorgevoerd ten aanzien van de aftrek van de hypotheekrente. Daar is veel kritiek opgekomen. Overigens is het niet echt een verrassing dat er gestart wordt met een verdere versobering van de aftrek van de hypotheekrente. Naast dat de aftrek wordt beperkt, is er voor huizenbezitters die de hypotheek helemaal hebben afgelost ook een financieel nadeel dat in het vooruitzicht wordt gesteld. Het is namelijk voor deze groep de bedoeling dat er wel eigenwoningforfait betaald gaat worden. Er wordt een beperking ingevoerd voor de compensatie die er nu voor wordt gegeven met als doel dat deze compensatie uiteindelijk helemaal verdwijnt. In het verleden werd het gestimuleerd om de hypotheek af te lossen, maar het voordeel ervan gaat dus verdwijnen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.