Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Vaker geld lenen voor verbouwing

Vaker geld lenen voor verbouwing

De woningeigenaren besteden weer meer geld aan verbouwingen en lenen daar ook vaker geld voor. Als er geld wordt geleend voor een verbouwing van de woning dan wordt doorgaans de keuze gemaakt om van de overwaarde van het huis gebruik te maken. Zowel bij ABN Amro als bij ING komen er weer meer aanvragen binnen voor leningen in de vorm van een tweede hypotheek. Overigens is De Nederlandsche Bank van mening dat er een risico inzit om bijvoorbeeld via een tweede hypotheek een nieuwe badkamer, nieuwe keuken of dakkapel te laten plaatsen. De huidige lage rente verleidt consumenten om meer geld te lenen, maar er moet ook rekening mee gehouden worden dat de rente in de toekomst weer kan stijgen. Dan dienen de lasten ook nog betaald te kunnen worden.

Er kan dan een kwetsbare positie ontstaan. Op dit moment mag er bij de aankoop van een woning 101 procent van de waarde van de woning geleend worden. Met ingang van 1 januari 2018 wordt dat 100 procent. DNB is van mening dat de regels rondom het verstrekken van hypotheken nog strenger vastgesteld kunnen worden. In elk geval heeft de consument er alle vertrouwen in dat het goed komt met de woningmarkt en met de economie. Dat is dan ook aanleiding om weer het vertrouwen te hebben geld te lenen voor het verfraaien, onderhouden of verbeteren van de woning. Overigens zijn er voor het financieren van de verbouwing van een woning meerdere opties beschikbaar om geld te lenen of een krediet af te sluiten.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.