Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Consumenten lenen meer geld dan ooit voor een huis

Consumenten lenen meer geld dan ooit voor een huis

Als er naar het derde kwartaal van 2017 wordt gekeken met betrekking tot hypotheken kan geconcludeerd worden dat consumenten meer geld dan ooit lenen voor de aankoop van een huis. Het gaat om een gemiddeld hypotheekbedrag van 287.000 euro en ten opzichte van het tweede kwartaal van 2017 is dat een stijging van 2 procent. De oplopende prijzen voor koopwoningen maken het voor starters lastig om een huis te kopen. De gemiddelde hypotheek voor starters is uitgekomen op 232.000 en dat is een stijging van 3 procent. Het totale woningaanbod is gedaald en de gemiddelde prijs van huizen is ook nog eens gestegen met 2,4 procent.

Starters hebben 7 procent minder hypotheken afgesloten en het zijn vooral de doorstromers die van de situatie profiteren. Er zijn in totaal 87.000 hypotheken afgesloten in het derde kwartaal van 2017 en dat houdt in dat er sprake is van een stijging van 4 procent in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode. Met ingang van 1 januari worden de leennormen strenger en kan er minder geld geleend worden voor het kopen van een huis. Vanaf 1 januari is het namelijk zo dat nog maar 100 procent geleend kan worden. Op dit moment is dat nog 101 procent. De verwachting is dat er in de laatste maand van dit jaar dan ook nog meer aanvragen voor hypotheken worden gedaan. Overigens zijn de cijfers die hierboven zijn genoemd met betrekking tot de gemiddelde hypotheeksom afkomstig van het onderzoeksbureau IG&H Consulting & Interim. De hypotheekrente blijft vooralsnog gunstig.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.