Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Tweeverdieners kunnen in 2018 weer meer geld lenen

Tweeverdieners kunnen in 2018 weer meer geld lenen

Op dit moment is het zo dat tweeverdieners voor het kopen van een huis beide inkomens niet volledig mogen laten meetellen. Het inkomen van de partner die het minst verdient, mag tot het einde van het jaar maar voor 60 procent meetellen. Daar komt echter verandering in als het nieuwe jaar begint. Dan gaat het percentage voor de minst verdienende partner namelijk omhoog naar 70 procent. Tweeverdieners kunnen dus met ingang van 1 januari 2018 meer geld lenen voor het kopen van een woning. Overigens is het de bedoeling om de regels in de komende jaren nog wat soepeler te maken. Over een paar jaar kunnen tweeverdieners voor het kopen van een huis namelijk nog meer geld lenen.

Het is dan de bedoeling dat de inkomens van beide partners volledig meegeteld mogen worden als het om het afsluiten van een hypotheek gaat. De leennorm wordt overigens gebaseerd op cijfers die afkomstig zijn van het Nationaal Instituut Budgetvoorlichting. Ronald Plasterk heeft een Kamerbrief geschreven, waarin verder vermeld staat dat er door mensen meer geld geleend mag worden als er maatregelen genomen worden het huis energiezuinig te maken. Dat tweeverdieners weer meer geld mogen lenen, komt goed uit, want per 1 januari 2018 zijn er meer veranderingen die betrekking hebben op de hypotheek. Vanaf het nieuwe jaar is het namelijk alleen nog maar mogelijk om 100 procent hypotheek te nemen voor de waarde van de woning. De kosten koper dienen dan door de koper van het huis uit eigen zak betaald te worden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.