Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Maand verlenging voor norm geld lenen

Maand verlenging voor norm geld lenen

Met ingang van 1 januari 2018 zijn er weer nieuwe leennormen van toepassing, maar er is nu sprake van een mogelijkheid dat er leennormen van 2017 met een maand worden verlengd. Er is hiervoor in elk geval een motie aangenomen door de Tweede Kamer. Het gaat hier dan om de leennormen die betrekking hebben op het afsluiten van een hypotheek. Vereniging Eigen Huis heeft een oproep gedaan aan de minister om gehoor te geven aan de motie. In elk geval wordt ook verzocht om zo snel mogelijk helderheid te verschaffen over de normen van het lenen van geld voor de aankoop van een huis.

De Tweede Kamer heeft de motie aangenomen en het is nu aan de ministerie om de motie ook daadwerkelijk uit te voeren. Indien de motie wordt uitgevoerd dan krijgen de banken de gelegenheid om de aanvragen voor een hypotheek die dit jaar nog gedaan worden ook in januari 2018 nog volgens de huidige leennormen te beoordelen. In het begin van de maand december zijn er al veel banken die de loketten voor hypotheken sluiten, waarbij aanvragen die gedaan worden in januari voor een toetsing in aanmerking komen. Dat heeft tot gevolg dat een grote groep minder geld kan lenen. Wie van een maximale hypotheek wil profiteren, moet in dat geval dan meer eigen geld inbrengen. De leennorm wordt volgend jaar dat er nog maar 100 procent van de waarde van de woning geleend kan worden en dat is op dit moment nog 1 procent meer met 101 procent


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.