Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Problemen geld lenen door late beoordeling hypotheek

Problemen geld lenen door late beoordeling hypotheek

In het vorige jaar heeft ongeveer een kwart van de huizenkopers te maken gekregen met problemen rond het geld lenen voor een woning doordat er sprake was van een late beoordeling van de hypotheekaanvraag. Een boete van 10 procent van de aankoopsom van de woning is voor velen in het zicht geweest door het uitblijven van de beoordeling van de hypotheekaanvraag. Als een bank of andere hypotheekverstrekker de hypotheek niet op tijd rond krijgt, kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor de aanvrager.

Tijdens deze periode hebben de kopers de mogelijkheid om zonder kosten af te zien van de koop van de woning. Het lijkt in totaal te gaan om tienduizenden woningkopers. Er wordt de laatste weken van de maand december een grote run verwacht op hypotheken in verband met de normering die per 1 januari 2018 gaat gelden. De doorlooptijd kan dan ook nog langer worden. Het televisieprogramma Kassa heeft cijfers getoond dat bij bijvoorbeeld NIBC de doorlooptijd van de aanvraag tot maar liefst 63 dagen kan oplopen. Dat is in het geval er in het voorlopig koopcontract een termijn van zes weken voor het voorbehoud van financiering dus drie weken meer. De doorlooptijd verschilt per bank en hypotheekverstrekker, maar is zeker een aandachtspunt om rekening mee te houden op het moment dat er een aanvraag voor een hypotheek wordt gedaan.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.