Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen op basis van Duokoop aantrekkelijk voor starters

Geld lenen op basis van Duokoop aantrekkelijk voor starters

Starters hebben het door de toenemende huizenprijzen en strengere hypotheekregels lastig op de woningmarkt. Om het starters gemakkelijker te maken, is er een nieuw product beschikbaar in de vorm van geld lenen op basis van Duokoop. Dat betekent dat de grond door Duokoop wordt aangekocht, maar dat de starters het huis kunnen kopen. Doorgaans hebben de starters wel mogelijkheden om geld te lenen voor een huis zonder dat daarbij de grond aangekocht hoeft te worden. Er wordt dan een vergoeding betaald voor het gebruik van de grond, wat ook wel erfpacht wordt genoemd. Er is dan alleen sprake van een hypotheek voor de woning en niet voor de grond, zodat er sprake is van lagere lasten.

Het is voor starters op de woningmarkt een gunstige optie om toch in het bezit te komen van een woning. Het is in principe een innovatie die het starters wat gemakkelijker moet maken om een woning te kunnen kopen. Een inkomen van 35.000 euro is bijvoorbeeld lang niet afdoende om een hoge hypotheek te kunnen nemen en bovendien moet iedereen tegenwoordig ook eigen geld in brengen. Vanaf 2018 kan er nog maar 100 procent geleend worden van de marktwaarde van de woning, zodat er nog meer geld ingelegd moet worden vanuit het eigen vermogen. Duokoop is wat dat betreft een oplossing voor starters en zeker gelet op de mogelijkheid die er bestaat om in de toekomst de grond aan te kopen. Overigens zijn er nog wel wat extra voorwaarden verbonden aan het geld lenen voor een woning op basis van Duokoop.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.