Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Minder starters lenen geld voor woning in derde kwartaal

Minder starters lenen geld voor woning in derde kwartaal

Starters hebben het niet gemakkelijk op de woningmarkt en er wordt door deze groep dan ook minder geld geleend voor het financieren van een woning. Het totale aantal afgesloten hypotheken door starters is dan ook fors gedaald met 7 procent. Dat is gebleken uit de informatie van het adviesbureau IG&H Consulting & Interim. De hypotheeksom is wel gestegen voor deze groep en komt gemiddeld uit op 232.000 euro. Het aantal hypotheken dat is afgesloten door starters is wel gedaald. Er is voorlopig nog geen uitzicht op verbetering voor de starters die zich op de woningmarkt willen begeven. De prijzen van woningen en appartementen zijn flink gestegen en er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan deze stijging. 

 

Het gaat vooral om de appartementen die voor starters geschikt zijn, die duurder worden. Doorstromers hebben op dit moment wel de kans om te profiteren van de overspannen woningmarkt, maar dat is voor starters niet weggelegd. De leennormen zijn bovendien ook nog eens aangescherpt, zodat het in dat opzicht ook nog lastig is om voldoende hypotheek te krijgen als starter. De totale omzet van hypotheken is overigens aardig gegroeid en zelfs weer op het niveau van voor de crisis op de woningmarkt. Het blijkt dat 56 procent van de hypotheekomzet in het derde kwartaal van 2017 teruggevoerd kan worden naar de doorstromers op de woningmarkt. Voor starters ligt dat percentage op 24 procent en voor degene die ervoor hebben gekozen de hypotheek naar meer gunstige voorwaarden over te sluiten, ligt dat op 20 procent.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.