Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Oversluiten hypotheek in stappen

Oversluiten hypotheek in stappen

De Tweede Kamer dringt er bij de staatssecretaris van Financiën op aan om woningeigenaren in de gelegenheid te stellen de hypotheek in stapjes te kunnen oversluiten. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om optimaal van de lage rente op hypotheken te profiteren zonder dat er een boete voldaan moet worden. Er wordt door banken nog altijd een boete gehanteerd op het moment dat een woningbezitter besluit om de hypotheek over te sluiten. Er mag over het algemeen jaarlijks 10 procent of 20 procent op de hypotheek worden afgelost zonder dat daar een boete voor in rekening wordt gebracht. Het oversluiten van een hypotheek kan voordelig zijn als dat tegen een lagere rente gebeurt, maar de boete houdt nog veel mensen tegen.

Indien er in stappen de hypotheek steeds wordt overgesloten, heeft dat voor de consument het voordeel om goedkoper uit te zijn. Het zijn echter de banken en de verzekeraars die hypotheken verstrekken die daaraan niet echt mee willen werken. De Tweede Kamer heeft nu aan de staatssecretaris van Financiën gevraagd om de hypotheekverstrekkers te bewegen de hindernissen voor de consumenten op te heffen. Hoe een en ander vorm moet krijgen, is nog niet helemaal duidelijk. Het is echter wel de bedoeling dat banken en verzekeraars die hypotheken verstrekken mee moeten gaan werken om het oversluiten van een hypotheek voor consumenten gemakkelijker te maken. Tot die tijd is het aan te raden om in elk geval goed na te gaan of het inderdaad voordeliger uitpakt om de hypotheek naar een andere bank over te sluiten.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.