Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Meer geld lenen door spanning op woningmarkt

Meer geld lenen door spanning op woningmarkt

Er zijn signalen dat de spanning op de woningmarkt verder toeneemt en dat heeft gevolgen voor het geld lenen voor het kopen van een huis. De signalen zijn opgemerkt door economen van ABN Amro. Het is op dit moment zo dat de verschillen tussen de vraagprijzen en de biedprijzen aan het afnemen zijn. De geschiedenis leert dat als dat gebeurt dat er dan hogere prijzen in het verschiet liggen. Hogere prijzen betekent dat kopers doorgaans meer geld moeten lenen om het huis te kunnen betalen. De stijging van de prijzen kan ook op langere termijn gevolgen hebben. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als de rente in de toekomst weer op een hoger niveau terechtkomt.

Of doordat het aanbod van woningen in de toekomst groter wordt in verband met de realisatie van nieuwbouwprojecten. Er is nu sprake van een verschil van 1,1 procent tussen de vraagprijs en de biedprijs. Vijf jaar geleden was dat percentage nog 6,8 procent. De woningmarkt biedt niet genoeg woningen voor iedereen, waarbij er sprake is van een aanzienlijk tekort aan geschikte huizen. De nieuwbouwprojecten zijn achtergebleven in ontwikkeling en dat zorgt nu dan ook voor een tekort aan woningen. Bovendien staan de verkopers van een eigen woning sterk in de markt en wordt de vraagprijs dan ook steeds hoger vastgesteld. Er is bovendien sprake van een grote concurrentie tussen woningzoekers die elkaar aan het overbieden zijn. Om kans te maken op een woning moet er vaak fors boven de vraag prijs betaald worden en dat heeft weer meer geld lenen tot gevolg.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.