Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Meer geld lenen met hoger loon in 2018

Meer geld lenen met hoger loon in 2018

Er zijn verschillende aanpassingen in het belastingstelsel in 2018 en dat kan een positief effect hebben op de hoogte van het nettoloon. De verwachting is echter dat het brutoloon gemiddeld genomen ook toeneemt. In het kader van geld lenen in de vorm van consumptief krediet of voor het afsluiten van een hypotheek is de hoogte van het brutoloon belangrijk. Bij een stijging van het brutoloon kan er in verhouding meer geld geleend worden. Bovendien zorgt een hoger nettoloon er weer voor dat er meer bestedingsruimte komt doordat er simpelweg meer geld overblijft. Om in aanmerking te komen voor een consumptief krediet is het nodig om over een maandelijks inkomen te beschikken.

De maximale hoogte van de lening wordt onder meer bepaald aan de hand van de hoogte van het bruto-inkomen. Dat is echter niet de enige factor, want er wordt ook met andere aspecten rekening gehouden. Bijvoorbeeld of er nog ergens anders een lening loopt of dat er alimentatie betaald moet worden. Deze kosten drukken de leencapaciteit namelijk naar beneden. Dat geldt overigens ook voor het verkrijgen van een hypotheek om een woning te kopen. Momenteel kan maximaal 100% van de waarde van de woning aan hypotheek verkregen worden. Het is voor consumenten in elk geval prettig als het bruto-inkomen omhoog gaat in 2018. Dat geeft in elk geval wat meer speelruimte om geld te lenen. Het gaat goed met de economie en dat betekent ook dat consumenten bereid zijn om weer meer geld te lenen voor consumptieve uitgaven.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.