Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Nieuwe regels geld lenen voor woning in 2018

Nieuwe regels geld lenen voor woning in 2018

Met ingang van 1 januari 2018 gelden er nieuwe regels met betrekking tot het geld lenen voor de aanschaf van een huis. Het te lenen bedrag mag vanaf nu niet meer bedragen van 100% van de waarde van de woning. Dat was tot dit jaar 101% en betekent dat de kopers nu zelf nog meer geld moeten inleggen bij het kopen van een woning. Er zijn nog een aantal wijzigingen die betrekking hebben op de eigen woning. De fiscale restschuldregeling vervalt namelijk, zodat het meer gaat kosten om een restschuld te financieren.

Per 1 januari 2018 komen de kosten en rente van een nieuwe restschuld niet meer in aanmerking voor aftrek. De regeling blijft wel bestaan voor degene die het afgelopen jaar er al gebruik van maakten. Het gaat dus om nieuwe restschulden. Verder wordt de volgende stap gezet in de afbouw van de aftrek van de hypotheekrente. Met ingang van dit jaar vindt er een beperking van het fiscale voordeel plaats tot 49,5% en dat percentage bedroeg het afgelopen jaar nog 50%.

Overigens heeft deze regeling alleen invloed op de degene die te maken hebben met de hoogste belastingschijf. Dat betekent dat de regeling alleen de personen raakt die een belastbaar inkomen hebben van 67.072 euro of meer. De beperking heeft op alle kosten betrekking die normaal gesproken voor aftrek in aanmerking komen. Het gaat dan onder meer om rente en kosten van restschulden, maar ook om aftrekbare erfpacht en om de advieskosten die gemaakt worden bij het afsluiten van een hypotheek.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.