Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen met blijverslening voor levensloopbestendigheid

Geld lenen met blijverslening voor levensloopbestendigheid

Er zijn steeds meer gemeenten in Nederland die de mogelijkheid bieden aan ouderen om geld te lenen in de vorm van een blijverslening. De ouderen kunnen het geld lenen om het eigen huis levensloopbestendig te maken. In steeds meer gemeenten ziet men dat de blijvenslening in een grote behoefte voorziet. Zo kunnen ouderen in Borger-Odoorn dit jaar ook geld lenen om aanpassingen aan het huis te verrichten om er zo langer te blijven wonen. Het jaar daarvoor werd het in Emmen al mogelijk gemaakt en zo groeit het aantal gemeenten gestaag in Nederland dat voorziet in een behoefte. De blijverslening is speciaal bedoeld om aanpassingen aan de woning uit te voeren met als doel om er langer zelfstandig te kunnen worden.

De woning kan met het te lenen geld volledig op de behoeften worden afgestemd. Bovendien is het een verantwoorde financiering voor ouderen. Het is niet nodig dat ouderen zelf geld voorschieten, want de betalingen worden gedaan vanuit een bouwkrediet. Er kunnen kleine aanpassingen gedaan worden, zoals het verwijderen van drempels in huis. Of er kan een grotere verbouwing worden uitgevoerd, waarbij bijvoorbeeld een slaapkamer en een badkamer op de begane grond gerealiseerd wordt. Overigens is de blijverslening niet alleen bestemd voor ouderen die een eigen woning bezitten. De blijverslening is namelijk ook van toepassing op huurders. Er zijn verschillende vormen beschikbaar. De gemeente stelt zelf de vorm vast, waarin de lening wordt aangeboden. Dat kan bijvoorbeeld een consumptief krediet zijn of een hypothecaire lening. Op dit moment bieden nog niet alle gemeenten de lening aan, maar er is wel sprake van een toename.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.