Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen met NHG populair onder zelfstandigen

Geld lenen met NHG populair onder zelfstandigen

Het is voor zelfstandig ondernemers niet altijd even gemakkelijk geweest om geld te lenen in de vorm van een hypothecaire lening voor het kopen van een huis. Dat is tegenwoordig wat eenvoudiger en het is zelfs ook mogelijk om geld te lenen met NHG. Er wordt door zelfstandig ondernemers veel gebruik gemaakt van deze optie. Het gaat hier om zelfstandige zonder personeel die in het bezit zijn van een inkomensverklaring en hierdoor sneller een hypotheek met NHG kunnen afnemen.

Er zijn al vijftien hypotheekverstrekkers die de gelegenheid bieden aan de zelfstandigen om met een inkomstenverklaring een hypotheek af te sluiten. Het is sinds 1 december 2016 voor zelfstandigen al mogelijk om een hypotheek aan te vragen als zijn een jaar actief zijn als zelfstandig ondernemer. Daarvoor wat het nog nodig om minimaal drie jaar als zelfstandig ondernemer werkzaam te zijn. Het Waarborgfonds Eigen Woningen is niet alleen verantwoordelijk voor het beleid van NHG, maar eveneens voor de uitvoering ervan.

Het is nu de bedoeling dat er nog meer van dergelijke mogelijkheden gecreëerd worden, zodat in de toekomst een nog grotere groep ondernemers van de optie gebruik kan maken om een hypotheek met NHG af te sluiten. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om op een verantwoorde manier een financiering af te sluiten voor het kopen van een huis. Het is de verwachting dat extra mogelijkheden nog dit jaar beschikbaar komen, maar het is nog niet helemaal duidelijk op welk moment de nieuwe regels in werking treden voor de zzp-ers.

Geld lenen met NHG voor de financiering van een eigen woning is tegenwoordig enorm populair onder zelfstandig ondernemers. Er wordt veel gebruik van gemaakt en dit jaar komen er nog meer opties om een nog grotere doelgroep hiervan te laten profiteren.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.