Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

AFM tegen reclame snel geld lenen voor woning

AFM tegen reclame snel geld lenen voor woning

De Autoriteit Financiële Markten is tegen het reclame maken voor het snel geld lenen voor een woning. Het gaat hier dus om de reclame die gemaakt wordt waarin de nadruk wordt gelegd op het snel afsluiten van een hypotheek. Het kopen van een woning heeft grote financiële gevolgen en de consumenten moeten daar niet te licht over denken. Het gaat hier om geld lenen voor een hele lange termijn. Het is volgens de AFM belangrijk dat consumenten daarom een weloverwogen keuze maken voor het lenen van geld voor het kopen van een huis. Dat betekent dat consumenten zich goed moeten laten informeren en goed moeten nadenken over welke keuze gemaakt wordt.

AFM is van mening dat er in campagnes de nadruk gelegd wordt op de snelheid van het afsluiten van een hypotheek. Dat is niet in overeenstemming met de geldende regels. In de regels voor reclamecampagnes is namelijk opgenomen dat de focus niet gelegd mag worden op de snelheid van het afsluiten van een geldlening en op het gemak dat ermee gepaard gaat om een hypotheek te verkrijgen. AFM spreekt de verschillende partijen die dat wel doen daarop aan. Overigens is het in deze krappe woningmarkt wel een goede situatie als een potentiële koper van een woning snel duidelijkheid krijgt over de financiële mogelijkheid voor het afsluiten van een woning. De AFM vindt het bijvoorbeeld wel belangrijk dat de doorlooptijd van het afsluiten van een hypotheek voor een woning wordt verkort, zolang dat maar op een correcte en nauwkeurige wijze plaatsvindt.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.