Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Nieuwe vorm geld lenen bij overwaarde woning

Nieuwe vorm geld lenen bij overwaarde woning

Er is een nieuw vorm van geld lenen beschikbaar voor senioren die overwaarde hebben op hun woning. Het betreft hier de zogenoemde Verzilverlening die geïntroduceerd is door Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Dit fonds houdt zich eveneens bezig met het verstrekken van startersleningen aan starters op de woningmarkt. De Verzilverlening betreft een mogelijkheid van geld lenen in de vorm van een hypothecaire lening. De lening is speciaal bedoeld voor ouderen die overwaarde hebben en die willen benutten om hun woning veiliger te maken en het comfort te vergroten. De overwaarde van de woning vormt de basis voor het geldbedrag dat geleend kan worden.

Een bijzonder kenmerk van de Verzilverlening is dat er geen rente betaald wordt en dat er ook niets afgelost wordt tijdens de looptijd van de lening. Pas op het moment dat de woning wordt verkocht of als de eigenaar van het huis komt te overlijden, is er sprake van aflossing van de Verzilverlening. Op deze manier wordt optimale financiële ruimte geboden aan de senioren die langer in het eigen huis willen blijven wonen en met het geld daarvoor aanpassingen kunnen doen. Gemeenten en provincies staan op het standpunt dat senioren vaak niet over genoeg financiële middelen beschikbaar om geld te lenen. Bovendien zit het vermogen vaak in de stenen voor wat betreft de overwaarde en die kan met een Verzilverlening door de senioren worden benut. De Verzilverlening is een uitkomst voor senioren die een beperkt inkomen hebben. Het voordeel is dat er geen extra maandlasten zijn, maar het huis toch naar wens kan worden aangepast.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.