Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Nederlanders lenen meeste geld voor huis

Nederlanders lenen meeste geld voor huis

In Nederland blijken de inwoners het meeste geld te lenen voor de financiering van een woning vergeleken met de rest van Europa. Dat is in elk geval de conclusie uit het rapport dat kredietbeoordelaar DBRS onlangs heeft uitgebracht. In Europa stijgt Nederland er met kop en schouders bovenuit als het gaat om de hypotheekschuld. Overigens is dat niet nieuw, want dat is al jaren zo. De overige landen in Europa blijven zich echter verbazen over de hoge schulden die de Nederlandse huishoudens hebben. Het draait hier vooral om de schuld die aangegaan wordt bij het kopen van een woning. Er worden al maatregelen tegen genomen om de schulden terug te dringen, want Nederlanders kunnen tegenwoordig minder geld lenen voor een woning in vergelijking met een paar jaar geleden.

In het buitenland moet vaak eigen geld worden ingebracht en wordt er geen 100% hypotheek verstrekt voor de koopprijs van de woning. Dat maakt al een groot verschil. In Nederland sluit meer dan 60% van de huizenkopers een lening af in de vorm van een hypotheek om daarmee een huis aan te kopen. Dat percentage ligt in Europa veel lager. Overigens spelen de hoge vraagprijzen van woningen in Nederland ook een rol. Hierdoor zijn de potentiële woningkopers genoodzaakt om een hypotheek af te sluiten. De huizenprijzen zijn in Nederland de afgelopen jaren gestegen en zelfs sterker in vergelijking met de prijzen van woningen in andere Europese landen. Griekenland en Portugal vormen hier een uitzondering op, want in deze landen zijn de prijzen van woningen eveneens sterk gestegen en zelfs sterker dan in Nederland.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.