Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lichte stijging rente op hypotheek

Lichte stijging rente op hypotheek

Het is lange tijd gunstig geweest om geld te lenen voor de financiering van een woning en dat is ook nu nog het geval, maar er is wel sprake van een lichte stijging van de rente op de hypotheek. De gemiddelde hypotheekrente is licht gestegen tot boven 2 procent en er werd gedacht dat het een omslagpunt was en de weg naar boven werd ingezet. In de praktijk blijkt het echter allemaal mee te vallen, want er zijn een aantal hypotheekverstrekkers die daarna de hypotheekrente ook alweer hebben verlaagd. Het gaat onder meer om Hypotrust, Florius en om ABN Amro. De rente op hypotheken heeft een ongekende lange tijd heel laag gestaan en ergens moet er toch een keer een omslagpunt komen.

Dat omslagpunt blijkt nu op even op zich te laten wachten met de lichte stijging en daaropvolgende verlaging. Als er naar de macro-economische informatie gekeken wordt, lijkt er op dit moment ook niet echt een aanleiding te zijn om te verwachten dat de hypotheekrente definitief weer gaat stijgen. Bovendien speelt de concurrentie tussen de hypotheekverstrekkers ook nog een grote rol. Overigens is de lente een periode waarin vaak de meest huizen worden verkocht en wordt het aanbod steeds minder groot op de woningmarkt. Dat zorgt ervoor dat de prijzen van huizen verder worden opgedreven. Dat wordt dan weer voor een deel gecompenseerd doordat de rente voor het geld lenen om een huis te financieren laag is. Als er wel een omslagpunt komt, dan valt weer nader te bezien hoe het met de vraag en het aanbod op de woningmarkt gaat.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.