Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Truc om meer geld te lenen voor woning

Truc om meer geld te lenen voor woning

Het is haast vanzelfsprekend dat er minder geld geleend kan worden naarmate de hypotheekrente hoger wordt. Dat heeft met de hoogte van de maandlasten te maken. Er is echter een truc beschikbaar die het mogelijk maakt om net even wat meer geld te lenen voor een woning. Het gaat niet om astronomische bedragen, maar het extra leenbedrag kan net wel het verschil betekenen om een droomhuis te vinden. Het Nibud adviseert aan de overheid wat huishoudens zonder in de financiële problemen te komen maximaal kunnen lenen.

Het is dan frappant om te zien dat bij het berekenen van de maximale hypotheek en de verschillende rentepercentages er een mogelijkheid bestaat dat het maximale leenbedrag omhoog gaat. Het vastzetten van de rente voor een bepaalde periode bepaalt overigens onder meer de hoogte van de rente. Er kan bij een rentepercentage van 2,51% meer geld geleend worden dan bij een rentepercentage van 2,50%. Het verschil in het te lenen geldbedrag kan zelfs oplopen tot duizenden euro’s, waarbij het uiteindelijke bedrag ook weer afhankelijk is van het eigen inkomen.

Dat het mogelijk is om meer geld te lenen voor een woning met een net wat hoger rentepercentage voor de hypotheek is overigens eenvoudig te verklaren. Dat heeft namelijk te maken met de mogelijkheid om de hypotheekrente in minder te brengen op het inkomen bij het doen van de belastingaangifte. Wie meer rente betaalt, heeft ook de gelegenheid om meer rente af te trekken, zodat er netto niet veel verandert, maar er bruto wel meer betaald wordt.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.